Регионален комитет на ОМЕП – ПЛЕВЕН

РЕГИОНАЛЕН КОМИТЕТ НА ОМЕП – ПЛЕВЕН

 

pleven na kartata

Регионален комитет – Плевен е част от общността на Световната организация по предучилищно образование – ОМЕП от създаването на Българския национален комитет.

Към май 2016 година организацията е структурирана в 4 колективни членства и 1 индивидуално членство.

Председател на Регионален комитет – Плевен към Българския национален комитет на Световната организация по предучилищно образование е Маруся Додова – старши експерт по предучилищно възпитание в РУО – Плевен, Секретар – Бистра Йоновска – директор на ДГ „Еделвайс“ гр. Плевен и касиер – Боряна Иванова – директор на ДГ „Слънце“ гр. Плевен.

Член на управителния съвет на БНК на ОМЕП е Милена Петрова – директор на ДГ „Зора“ гр. Червен бряг.

 

ТОВА СМЕ НИЕ

 

OMEP_Pleven_2019-2
Среща на настоящи и бивши членове на ОМЕП – Плевен, в дух на приемственост, приятелство, подкрепа и съпричастност.

О – ОПТИМИСТИЧНИ И ОМАЙВАЩИ!

М – МОЖЕЩИ И МОТИВИРАНИ!

Е – ЕМОЦИОНАЛНИ И ЕНТУСИАЗИРАНИ!

П – ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И ПОБЕДИТЕЛИ!

 


НАШИ ПАРТНЬОРИ И СЪМИШЛЕНИЦИ

 

РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО – ПЛЕВЕН

Педагогически колеж – Плевен към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Детските градини от област Плевен

Партньорски организации и институции в провеждането на областните инициативи, форуми и събития, инциирани и организирани от Регионален инспекторат на образованието – Плевен в системата на предучилищното образование – общини, кметства, читалища, неправителствени организации, културни и спортни клубове и др.

Местни общности

ДЕЙНОСТИ

 

Богатството и разнообразието от дейности на Регионален комитет – Плевен е част от живота на детските градини в Плевенска област.

„Детската градина – вълшебният свят на децата“ е не само мотото на ежегодната конференция по предучилищно образование в Плевенска област, но и част от нашата мисия, да създаваме този вълшебен свят и да го превръщаме в територия за сбъдване на детските мечти.

 

Junior Achievement Bulgaria

Дейности, осъществени с участието и подкрепата на детските градини, членове на ОМЕП – Плевен, през учебната 2018/2019 година.

Световна седмица по предприемачество с участие на ДГ „Еделвайс“ гр. Плевен, ДГ „Пролет“ гр. Койнаре, ДГ „Дружба“, гр. Плевен, ДГ „Зора“ гр. Червен бряг, ДГ „Слънце“ гр. Левски, ДГ „М. Балева“ гр. Искър – членове на ОМЕП и други детски градини, с открити педагогически ситуации, проведени съвместно с представители на родителските общности, бизнес партньори, ментори, и Областна инициатива на РУО – Плевен „Децата в действие сбъдват мечтите си“, с участието на детските градини от община Долни Дъбник и община Искър, с подкрепата на Джуниър Ачийвмънт България – тематична насоченост към професиите на членовете на семейството.

 

Detsata sbadvat mechtite si- detski gradini-Pleven

 


КРЕАТИВНОСТ И ТВОРЧЕСТВО !

ПРЕДПРИЕМЧИВОСТ И ИНИЦИАТИВНОСТ !

УЧЕНЕ ОТ ЖИВОТА ЗА ЖИВОТА !


 

logo-podkrepiashti-organizacii

Участие в областен форум, организиран от РУО – Плевен, с подкрепата на ЦРЧР, с участието на детските градини и училищата с подготвителни групи в Плевенска област, за презентиране и споделяне на добри практики от работата по национални програми, проекти по ОП „НОИР“, проекти в eTwinning, проекти по „Еразъм+“ и други проектни дейности с участието на родителите и представители на семейната общност.

 

Oblasten forum-OMEP-Pleven-01

 


Провеждане на областен форум „Панорама на предучилищното образование в Плевенска област“, организиран от РУО – Плевен, с участието на всички детски градини от Плевенска област с панорамни материали и концертна програма.

 

 


Областен конкурс-излобжа за дидактични помагала и пособия на тема „В света на природата – Моето семейство“, 2019 г., организиран от РУО – Плевен, с подкрепата на Община Плевен и РК- Плевен към БНК на ОМЕП.

 

 


 

Активно участие на детските градини, колективни членове на ОМЕП в областни, национални и международни конкурси, състезания, конференции и други културнообразователни форуми, на които печелят заслужени отличия, награди, медали и грамоти.
Детска градина „Зора“ гр. Червен бряг – „Сурвакиада“, Перник, 2019 г. Феерия, сила и красота!

 

Survakariada-2019

 


ДГ „Бодра смяна“ гр. Червен бряг – Красотата и пъстротата на народните традиции и обичай и многобройните награди на талантливите деца!

 

 


ДГ „Щастливо детство“ гр. Плевен, носител на Европейското отличие „еTwinningучилище“ за 2018/2019 година, носители на многобройна отличия за работа по проекти с Европейски знак за качество, устремена към висоти, победи, награди за деца и учители в активно партньорство с родителите!

 

 


ДГ „Слънце“ гр. Левски – носител на Европейското отличие „еTwinningучилище“ за 2018/2019 година- Активмно участва с проекти в платформата на eTwinning и носители на многобройна отличия за работа по проекти с Европейски знак за качество.

 

 


ДГ „Незабравка“ гр. Гулянци – Професионализъм, емоция, преживявания, настроение, щастливи деца!

 

 

 


 

eTwinningДетските градини от Плевенска област активно участват в дейностите по проекти в eTwinning и много от участниците са удостоени с Национален знак за качество и с Европейски знак за качесто за реализираните проекти в партньорство с училища и детски градини от други европейски държави.

 

ecoТрадиционно всяка година се провежда областен конкрус – изложба за дидактични помагала и пособия по предучилищно образование „В света на природата“, като всяка година акцента на продуктите тематично се насочва към актуални проблеми на предучилищното образование. За 2016 година темата беше „В света на природата – природните забележителности на моето родно място“. Инициативата се реализира от Регионален инспекторат по образованието – Плевен, в партньорство и сътрудничество с община Плевен и РК – Плевен към БНК на ОМЕП.

 


НИЕ РАБОТИМ И СЕ СТРЕМИМ  ДА ПРЕВЪРНЕМ „ДЕТСКАТА ГРАДИНА – В ОБРАЗОВАТЕЛЕН МОДЕЛ  ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ“,  ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ „ВСИЧКИ ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ“,  ДА ИЗМЕРВАМЕ ПОСТИЖЕНИЯТА СИ НЕ САМО С НАЦИОНАЛНИТЕ НИ,  НО И С ЕВРОЕЙСКИТЕ И СВЕТОВНИ ДОСТИЖЕНИЯ  В ОБЛАСТТА НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ, В КОЕТО УСПЯВАМЕ И КОЕТО ПОСТИГАМЕ!