Регионален комитет на ОМЕП – ПЛЕВЕН

РЕГИОНАЛЕН КОМИТЕТ НА ОМЕП – ПЛЕВЕН

 

pleven na kartata

Регионален комитет – Плевен е част от общността на Световната организация по предучилищно образование – ОМЕП от създаването на Българския национален комитет.

Към май 2016 година организацията е структурирана в 4 колективни членства и 1 индивидуално членство.

Председател на Регионален комитет – Плевен към Българския национален комитет на Световната организация по предучилищно образование е Маруся Додова – старши експерт по предучилищно възпитание в РУО – Плевен, Секретар – Бистра Йоновска – директор на ДГ „Еделвайс“ гр. Плевен и касиер – Боряна Иванова – директор на ДГ „Слънце“ гр. Плевен.

Член на управителния съвет на БНК на ОМЕП е Милена Петрова – директор на ДГ „Зора“ гр. Червен бряг.

 

ТОВА СМЕ НИЕ

 

 

НАШИ ПАРТНЬОРИ И СЪМИШЛЕНИЦИ

 

РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО – ПЛЕВЕН

Педагогически колеж – Плевен към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Детските градини от област Плевен

Партньорски организации и институции в провеждането на областните инициативи, форуми и събития, инциирани и организирани от Регионален инспекторат на образованието – Плевен в системата на предучилищното образование – общини, кметства, читалища, неправителствени организации, културни и спортни клубове и др.

Местни общности

ДЕЙНОСТИ

 

Богатството и разнообразието от дейности на Регионален комитет – Плевен е част от живота на детските градини в Плевенска област.

„Детската градина – вълшебният свят на децата“ е не само мотото на ежегодната конференция по предучилищно образование в Плевенска област, но и част от нашата мисия, да създаваме този вълшебен свят и да го превръщаме в територия за сбъдване на детските мечти.

 

Junior Achievement Bulgaria

Детските градини от Плевенски регион са участници в областната инициатива „Децата в действие сбъдват мечтите си“, която вече 6 поредни години се организира от Регионален инспекторат по образованието – Плевен и се провежда в партньорство и сътрудничество с „Джуниър Ачейвмънт България“ и общините от Плевенска област.

 

КРЕАТИВНОСТ И ТВОРЧЕСТВО !

ПРЕДПРИЕМЧИВОСТ И ИНИЦИАТИВНОСТ !

УЧЕНЕ ОТ ЖИВОТА ЗА ЖИВОТА !

 

 

eTwinningДетските градини от Плевенска област активно участват в дейностите по проекти в eTwinning и много от участниците са удостоени с Национален знак за качество и с Европейски знак за качесто за реализираните проекти в партньорство с училища и детски градини от други европейски държави.

 

ecoТрадиционно всяка година се провежда областен конкрус – изложба за дидактични помагала и пособия по предучилищно образование „В света на природата“, като всяка година акцента на продуктите тематично се насочва към актуални проблеми на предучилищното образование. За 2016 година темата беше „В света на природата – природните забележителности на моето родно място“. Инициативата се реализира от Регионален инспекторат по образованието – Плевен, в партньорство и сътрудничество с община Плевен и РК – Плевен към БНК на ОМЕП.

 

 

Областните инициативи на Регионален инспекторат по образованието – Плевен „Четене на приказки без край“ от „Пътуващият куфар на приказките“ – посветени на Международния ден на детската книга и на инициативите, свързани с формирането на интерес към четенето и грамотността от ранна детска възраст – „Прочети ми приказка“, Маратон на четенето, детски карнавал на приказните герои и много други събития, както и областната инициатива „Всички заедно можем повече“ – ден на отворените врати в детските градини от Плевенска област, са неизчерпаем извор на дейности, реализирани съвместно с родителите, представители на местните общности, правителствени и неправителствени организации и институции, партньори на детските градини и на децата, дни за креативност и постижения.

 

 

РК – Плевен на ОМЕП активно участва във всички форуми на БНК на ОМЕП с актуални доклади и завладяващи презентации, показващи високия професонализъм и компетентности на учителите от Плевенска област.

 

 

В нашата дейност винаги чустваме подкрепата, завладяващата сила, топлината и силната прегръдка на проф. Елена Русинова и нейния екип във всеки форум на Омепската общност, които се превръщат в срещи на Доброто и на Приятелството.

 

Но във всички дейности най-голямото ни богатство са ДЕЦАТА !!!

 

Детска красота и феерия, песни и танци, игри и веселба, много настроение и емоционални преживявания изпълват детските градини и правят всеки ден и всеки час незабравими, вълнуващи и очаквани, празнични, светли и одухотворени за децата, за техните учители и за родителите.

 

КОНТАКТИ

Регионалн комитет на ОМЕП – Плевен

Председател: Маруся Додова

Имейл: marusia_dodova@abv.bg

Тел: 0887727829